Toivepostauksen aika! Koko syyskauden ajan olemme MyBnB Livessä päässeet nauttimaan joka maanantai julkaistuista Atria Mestarin Heidi Eerolan helpoista, herkullisista ja ravintorikkaista arkiruokavinkeistä. Olemme saaneet valtavan määrän pyyntöjä koota reseptejä yhteen ja nyt on sen aika. Keräsimme tähän postaukseen 6 arjen pelastajaa, joiden avulla saat vaihtelua makaronilaatikon ja nakkikastikkeen rinnalle. Lopussa myös ekstravinkki viikonloppuun tai sellaiseen hetkeen, kun haluat syödä pidemmän kaavan kautta.
Nappaa reseptit talteen ja laita testiin! Jaa kokkailuidesi lopputulos myös somessa ja tägää mukaan @mybnblive #mybnblive, niin pääsemme ihailemaan annoskuvianne!
Kanan fileepihvit & uuniporkkanoita tattaripedillä
(3-4 annosta)
- 1 pkt Atria Kanan Minuutifilee Merisuola 720g
- 500 g porkkanoita
- öljyä
- 1,5 dl tattaria
- mausteseos: 40 g manteleita, 3 rkl seesaminsiemeniä, 40 g kuorittuja pistaasipähkinöitä, 1 tl fenkolinsiemeniä,
- 2 tl kuivattua timjamia, 2 rkl korianterinsiemeniä ja 1 tl paprikajauhetta.
- kastike: 1 dl turkkilaista jogurttia, 100 g fetaa
Valmistus:
- Ota kanan fileepihvit huoneen lämpöön ja laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
- Pese porkkanat hyvin ja puolita pituussuunnassa. Levitä porkkanat uunipellille, voitele öljyllä ja ripottele pinnalle hieman suolaa.
- Kypsennä porkkanoita uunissa noin 30 min.
- Valmista tällä välin mausteseos; paahda mausteita hetki kuumalla, kuivalla pannulla ja nosta jäähtymään. Sekoita hienoksi seokseksi tehosekoittimessa.
- Kypsennä tattari ohjeen mukaan.
- Sekoita kastikeaineet: jogurtti ja fetajuusto.
- Paista kanapihvit pannulla kypsiksi 2-3 min per puoli, kunnes ovat kypsiä.
- Nosta tarjolle: Levitä kastike tarjoiluastian pohjalle, ripottele tattari sen päälle, seuraavaksi porkkanat, viipaloidut kanafileet ja päällimmäiseksi mausteseos.
Borssikeitto
(4-5 annosta)
- 100 g Atria Ohuen Ohut Palvikinkkua suikaloituna
- 300 g raakoja punajuuria tikkuina tai raastettuna
- 1 iso porkkana tikkuina
- 3 sellerinvartta pienittynä
- 2 tomaattia kaltattuna, kuutioituna ja siemenet poistettuna
- 1 sipuli renkaina
- 100 g kaalia raastettuna
- 1-2 valkosipulin kynttä murskattuna
- 4 rkl voita
- 1,5 l kasvislientä
- 1 rkl sokeria
- 1 rkl valkoviinietikkaa
- tuoretta tilliä, mustapippuria, suolaa
- koristeluun smetanaa tai maustamatonta jogurttia
Valmistus:
- Sulata voi isossa paksupohjaisessa kattilassa pienellä lämmöllä.
- Lisää sipuli ja valkosipuli, kuullota koko ajan sekoittaen n. 2 min kunnes pehmenee.
- Lisää punajuuritikut, porkkana, selleri ja tomaatti. Kypsennä sekoittaen n. 5 min.
- Lisää kattilaan kasvisliemi, viinietikka ja sokeri.
- Kiehauta, vähennä lämpöä ja hauduta 35-40 min, kunnes kasvikset kypsyvät.
- Sekoita joukkoon kaali ja palvikinkkusuikaleet.
- Mausta suolalla, tillillä ja mustapippurilla. Hauduta vielä 10 min.
- Koristele lautasannos smetanalla tai jogurtilla.
Kanalla höystetty Ratatouille
(4-5 annosta)
- 360g Atria Kanan Maustettu Jauheliha Fajitas
- 2 dl tomaattikastiketta (valmiiksi maustettuja löytyy paljon)
- 2 murskattua valkosipulinkynttä
- 1 iso munakoiso
- 1 vihreä kesäkurpitsa
- 2 perunaa
- öljyä, mustapippuria, suolaa, tuoretta timjamia
Valmistus:
- Paista kanan jauheliha kypsäksi.
- Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
- Viipaloi kasvikset ohuiksi renkaiksi.
- Kaada uunivuoan pohjalle tomaattikastike ja ripottele päälle kypsä kanan jauheliha.
- Lisää päällimmäiseksi kerrokseksi viipaloidut kasvikset. Halutessasi voit latoa kasvikset riveihin, ympyrän muotoon. Kauniin annoksen saat, kun laitat värejä sekaisin.
- Mausta lopuksi mustapippurilla, suolalla ja timjamilla.
- Anna paistua uunissa noin tunti. Ennen pois ottamista varmista, että kasvikset ovat pehmenneet. Huomaa, että kypsymisaikaan vaikuttaa viipaleiden paksuus.
Okonomiyaki kaalista
(2-4 annosta)
- 1 pkt Atria Artesaani Ohuen Ohut Kylmäsavukana 100g
- 350 g varhaiskaalia suikaloituna
- 5 ruohosipulin vartta hienonnettuna
- 3 dl vehnäjauhoa
- 1 tl leivinjauhetta
- 3 dl vettä
- 3 kananmunaa
- ripaus suolaa
- öljyä
- soijakastiketta
- 1 tl hunajaa
- 2 rkl maustamatonta jogurttia
- 2 rkl sushi-inkivääriä
- 1 arkki merilevää
Valmistus:
- Sekoita kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola.
- Lisää seokseen kananmunat ja vesi. Sekoita tasaiseksi.
- Lisää taikinaan suikaloitu kaali, hienonnettu ruohosipuli ja suikaloi n. 50 g kylmäsavukanaa joukkoon. Anna turvota 30 min.
- Kuumenna öljyä paistinpannussa ja kauho taikinasta puolet pannulle. Pannupihvien koko ja paksuus vaihtelee pannun koon mukaan.
- Paista miedolla lämmöllä, kunnes taikina on hyytynyt ja väri muuttunut kauniin ruskeaksi. Käännä pihvi ja paista toinen puoli.
- Siirrä valmis pihvi lautaselle ja viimeistele hunajalla, jogurtilla, inkiväärillä ja suikaloidulla merilevällä.
- Paista myös toinen pannupihvi ja eikun kaverin kanssa herkuttelemaan!
Kana-bataattipizza ja raikas vihersalaatti
- 1 bataatti
- 1 ½ dl kaurahiutaleita
- 1 kananmuna
- ripaus suolaa
- 1 dl Atrian Murea & Nopea Kana Kebab (250g)
- 1 dl ranskankermaa
- 1 dl kanttarelleja puhdistettuna ja paistettuna
- 1 dl mozzarellaa viipaleina
- punasipulia renkaina
- tuoretta timjamia
- sekasalaattia
Valmistus:
- Kuori ja pilko bataatti pieniksi kuutioiksi.
- Sekoita kaurahiutaleiden kanssa ja aja monitoimikoneella karkeaksi muruksi.
- Lisää massan joukkoon kananmuna ja suola. Sekoita, kunnes aika pehmeää, jota helppo levittää.
- Öljyä leivinpaperilla varustettu pelti ja muotoile massasta pitsapohja.
- Paista uunissa 200 asteessa n. 30 min. Varmista, että pohja on kuivan tuntuinen uunista otettaessa.
- Asettele täytteet pizzan päälle ja pidä uunissa vielä n. 10 minuuttia.
- Tarjoile ruokaisana iltapalana tai lounaana rapean salaatin kanssa.
Päärynäinen possupata
(4 annosta)
- 500g Atrian Viljaporsaan Sisäfilee Naturell kuutioituna
- nokare voita
- 1 sipuli kuutioituna
- 2 punaista paprikaa kuutioituna
- 3 päärynää kuorittuna ja kuutioituna
- 2 pientä bataattia tai yksi iso kuorittuna ja kuutioituna
- ½ sitruunan mehu
- 8 dl kasvislientä
- 1 tl hunajaa
- Mausteeksi: mustapippuria, muskottipähkinää, suolaa ja 2 tuoretta timjamin oksaa
Valmistus:
- Kuumenna voi padassa. Lisää huoneenlämpöiset possukuutiot pataan. Paista paloja padassa muutama minuutti, kunnes saavat kauniin värin.
- Lisää pataan paprikat ja sipulikuutiot, anna paistua hetki.
- Lisää joukkoon päärynä- ja bataattikuutiot.
- Sekoita lopuksi pataan myös sitruunan mehu, hunaja sekä timjamin oksat.
- Kaada päälle kasvisliemi niin, että kaikki peittyy. Lisää tarvittaessa hieman vettä.
- Anna kiehua hiljalleen kannen alla n. 30 min.
- Mausta muskottipähkinällä, mustapippurilla ja suolalla.
- Jatka kypsennystä vielä muutama minuutti, kunnes maut ovat tasaantuneet ja bataatit ovat pehmeitä.
+ EKSTRA!
Yllätä perheesi tai ystäväsi helpolla, mutta sitäkin herkullisemmalla 3 ruokalajin illallisella.
Atria Mestarit Heidi ja Jame kokkasivat Halloweenina tämän herkullisen kattauksen, jossa alkuruokana kurpitsa-hernekeitto, pääruokana Surf&Turf pasta ja jälkiruokana karamellikurpitsaa vaniljajäätelön kera. Nappaa reseptit sekä kauppalista talteen kuvista ja kokkaile vaikka samaan tahtiin Heidin ja Jamen kanssa. Saat samalla hyviä vinkkejä, miten onnistut loihtimaan herkuimman lopputuloksen!