Kesän ihanat juhlat ovat aivan nurkan takana! Vaikkakin tänä vuonna juhlimme hillitymmin ja pienellä piirillä, on silti ihana panostaa kesäisiin tarjoiluihin. Lämpöisinä juhlapäivinä maistuu etenkin raikkaat sesongin maut -marjat, hedelmät ja kaikki mikä on kylmää! Plussaa myös siitä, ettei valmistukseen tarvitse käyttää isoa määrää patoja ja pannuja tai huhkia hellan edessä. Nappaa tästä viisi reseptivinkkiä omien suosikkiesi rinnalle.
Nämä herkulliset ohjeet sopivat niin rentoihin puutarhajuhliin, valmistujaisiin, synttäreille kuin viikonloppubrunssille perheen tai ystävien kanssa. Ota reseptit talteen ja ihastuta juhlavieraasi, näistä tykkäävät varmasti niin lapset kuin aikuisetkin!
Värikkäät jäähilejuomat
Nämä ihanat kesäiset juomat aurinkoisen juhlapäivän alkuun, hurmaavat niin lapset kuin vähän vanhemmatkin.
Tarvitset erimakuisia ja -värisiä Froosh smoothieta esim:
- Mango & Appelsiini
- Ananas, banaani & kookos
- Appelsiini, porkkana & inkivääri
- Mansikka, Banaani & Guava
- Clean green (kiivi, pinaatti, omena, viinietikka)
- Feel Good (ananas, punajuuri, aloe vera, inkivääri)
- JÄÄPALOJA
- Sitruunamelissaa ja minttua
- Mansikoita, appelsiineja ja kiivejä
- Lisäksi: pillejä, paperisateenvarjoja yms. juomiin tarkoitettuja koristetikkuja.
Surauta aina yhtä smoothiemakua kerrallaan blenderissä jääpalojen kanssa ja kaada seos kannuun, tarjoilukulhoon tai suoraan laseihin. Koristele tuoreilla yrteillä sekä siivutetuilla marjoilla/ hedelmillä. Saat upean värikkään ’drinkkipöydän’, kun teet jäähilejuomat valmiiksi juuri ennen vieraiden tuloa ja asettelet lasit/ kannut sekä koristeluun tarkoitetut hedelmät ja muut koristeet valmiiksi esille.
Helppo ja ruokaisa mozzarella-kaurasalaatti
Ainekset:
- 3 dl Fazer Alku Ruokakauraa
- 2 rasiaa minimozzarellaa
- 1 rasia mansikoita
- 1 rasia makeita kirsikkatomaatteja
- 1 ruukku basilikaa
- 3 rkl laadukasta pestoa
- loraus oliiviöljyä
- mustapippuria myllystä
Keitä ruokakaura paketin ohjeen mukaan ja anna jäähtyä. Puolita tomaatit ja lohko mansikat. Sekoita pesto kauraan ja lisää joukkoon mozzarellat, tomaatit, mansikat sekä puolet basilikasta pilkottuna esim. saksilla. Lisää loraus oliiviöljyä ja rouhi päälle mustapippuria myllystä. Laita tarjoiluvadille, ja koristele lopuilla basilikan lehdillä.
Kesäinen parsa-ohrasalaatti
- 2 dl Fazer Alku Ruokaohraa
- 1/2 rkl sitruunan kuorta
- 1 rkl sitruunan mehua
- loraus oliiviöljyä
- mustapippuria ja suolaa myllystä
- 1 nippu tuoretta parsaa
- 1 ruukku rucolaa
- 1 ps vihreitä soijapapuja
- nippu retiisejä
- 1 pkt fetajuustoa
- 3 rkl paahdettuja pinjansiemeniä
- Keitä ohra pakkauksen oheen mukaan suolalla ja anna jäähtyä. Mausta ohra sitruunankuorella ja -mehulla, oliiviöljyllä sekä rouhaisulla suolaa ja pippuria. Jätä maustumaan jääkaappiin.
- Leikkaa parsojen tyviosa pois ja paloittele noin 4 cm:n paloiksi. Pyöritä parsat öljyssä, rouhaise päälle suolaa ja paahda uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia.
- Kiehauta soijapavut pakkauksen ohjeen mukaan ja jäähdytä ne. Lohko pestyt retiisit. Sekoita kasvikset, pavut ja ruocola ohran joukkoon.
- Levitä salaatti tarjoiluvadille. Murustele fetajuusto ja ripottele pinjansiemenet päälle. Viimeistele lorauksella oliiviöljyä ja rouhaisulla suolaa ja mustapippuria.
Myslijogurttijäätelöt -täydellinen herkku lasten juhliin
Ainekset:
- 1/2 dl Fazer Alku Kotipuutarha -mysliä
- 3 dl turkkilaista jogurttia
- 1 rasia (125 g) vadelmia
- 2 rkl hunajaa
- muutama oksa tuoretta minttua
Tee näin:
Ota puolet vadelmista sivuun ja survo ne kevyesti haarukalla lautasella. Ota jäätelöiden koristelua varten myös puolet myslistä sivuun. Sekoita koristelua varten olevan myslin joukkoon 1 rkl hunajaa. Hienonna mintun lehdet. Sekoita loput vadelmat, mysli, hienonnetut mintut, loput hunajasta ja jogurtti keskenään kulhossa seokseksi.
Kokoa jäätelöt muotteihin niin, että vadelmamurska tulee pohjalle, sitten jogurttiseos ja lopuksi mysli-hunajaseos. Pakasta vähintään 6 tuntia tai yön yli. Nauti heti pakastimesta ottamisen jälkeen.
Alkuperäinen resepti Fazerin sivuilta.
Kesäisen raikkaat smoothiekakut lasissa
- 2 ploa (250 ml) Froosh Passionhedelmä & persikka smoothieta
- 3 prk maustettua rahkaa esim. sitruuna tai vanilja
- Sitruunamelissan lehtiä, syötäviä kukkia
- 2 passionhedelmää
Pohja:
- 0,6 dl kylmäpuristettua kookosöljyä
- 3 dl Fazer Alku korvapuusti -granolaa
- 0,5 dl juoksevaa hunajaa
Murskaa granola hienoksi jauheeksi tehosekoittimen tai sauvasekoittimen avulla. Sulata kookosöljy juoksevaksi ja sekoita granolajauheen sekä hunajan kanssa keskenään taikinaksi.
Painele seos annoslasien pohjalle tiiviisti ja nosta jääkaappiin hyytymään hetkeksi.
Surauta smoothiet ja rahkat sekaisin sekaisin blenderissä. Jos kaipaat lisää makeutta, voit lisätä tilkan hunajaa. Kaada seos laseihin granolapohjien päälle. Koristele juuri ennen tarjoilua passionhedelmällä, sitruunamelissan lehdillä sekä kukilla.
Meistä on upea nähdä, kun kokeilette reseptejämme. Jos testaat ohjeita, postaa kuva Instagramiin ja tägää mukaan @mybnblive ja #mybnblive ! 🙂