Sunnuntaina vietetään äitienpäivää ja mikä olisikaan ihanampi tapa hemmottella äitiä kuin itse loihdittu brunssipöytä tai herkullinen päivälliskattaus. Kevään juhlien kunniaksi olemme keränneet parhaat reseptimme MyBnB -yhteisön valmentajilta.
Herkullinen brunssikattaus syntyy esimerkiksi granolakakun, raikkaiden salaattien, bruchetta-leipästen, katkarapunappien sekä pavlovan yhdistelmästä.
Raikas granolakakku à la Italian matkakokkimme Salla Teissala
Pohjan ainekset:
2 dl Kaurahiutaleita
2 dl Tattarihiutaleita
n. 2 dl Pähkinöitä, manteleita ja siemeniä pieneksi hienonnettuna
½ dl Agavesiirappia
½ dl Ceylon-kanelia
2 tl Chiansiemeniä
1 tl Maca-jauhetta
Päälle:
5 dl Maustamatonta jogurttia esim. Arla Lempi Sipoolainen rahkajogurtti. Haluamiasi marjoja ja hedelmiä esim. mansikoita, pensasmustikoita, mangoa, passioinhedelmää, pähkinöitä ja hunajaa
- Laita uuni kuumenemaan 160 asteeseen.
- Voitele halkaisijaltaan n. 20 cm irtopohjavuoan reunat öljyllä ja laita pohjalle leivinpaperi.
- Sekoita kulhossa kaikki pohjan ainekset ja taputtele seos irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.
- Paahda pohjaa uunin alatasolla n. 20-30 min, kunnes se on saanut kauniin sävyn. Anna jäähtyä.
- Täytä kakku mieleisilläsi täytteillä, kuten luonnon jogurtilla ja marjoilla.
Heidin marjaisa salaatti ja mantelikermavaahto (4 annosta):
-6-8 dl mustikoita, vadelmia tai muita marjoja
Mantelikermavaahto
-n. 1dl kuohukermaa
-2 tl mantelilikööriä
-1 1⁄2 tl sokeria
-1⁄2 tl vaniljasokeria
- Laita marjat neljään annoskulhoon.
- Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja mausta sokerilla sekä liköörillä.
- Nostele valmis kermavaahto kauniisti marjojen päälle kulhoihin ja laita
hetkeksi kylmään.
Sarin helpot ja herkulliset bruschetta-leivät:
Viipaloi vähän kuivahtanut maalaisleipä tai patonki, paahda paloihin molemmin puolin hiukan väriä kuivalla pannulla. Pilko pieneksi tomaattia ja basilikaa, mausta suolalla ja pippurilla. Hiero leipäviipaleiden pintaan valkosipulia, lorauta pinnalle oliiviöljyä, kippaa päälle tomaatti-basilika.
Sarin keväisen raikas pavlova:
Tee itse tai osta valmis marenkipohja, lusikoi päälle vaniljanmakuista rahkaa, ehkä kermavaahdolla pehmennettynä. Koristele reilulla määrällä marjoja ja hedelmiä.
Julian Granaattiomena-kvinoasalaatti
Ainekset:
-Kvinoaa
-Paloiteltua verigreippiä
-n. 2 rkl Puristettua verigreipin mehua
-Tuoretta korianteria
-Goji-marjoja
-Granaattiomenan siemeniä (pakaste)
-Loraus oliiviöljyä
-Muutama rouhaisu suolaa ja pippuria
- Keitä kvinoa paketin ohjeen mukaan.
- Anna jäähtyä ja sekoita joukkoon loput ainekset.
- Koristele granaattiomenan siemenillä ja greipin siivuilla.
Hyvän olon päivien Feta-cantaloupesalaatti
Ainekset:
-Erilaisia vihersalaatteja, kuten tammenlehvää ja rucolaa
-Paloiteltua cantaloupe-melonia
-Kurkkua
–Apetinan Herbs&Spices salaattijuustokuutioita öljyssä
-Kurpitsansiemeniä
-Viinisuolaheinää
- Huuhtele haluamasi vihersalaatit ja revi ne kulhoon.
- Lisää joukkoon paloiteltu meloni, kurkku sekä salaattijuustokuutiot öljyineen.
- Viimeistele kurpitsansiemenillä ja viinisuolaheinällä.
Julian värikäs mango-viikunasalaatti:
Ainekset:
-Vihreää salaattisekoitusta, rucolaa
-Viikunoita
-Mangoa
-Balsamiviinietikkaa ja neitsyt oliiviöljyä
- Levitä pestyt vihersalaatit kulhon pohjalle ja lorauta sekaan hieman oliiviöljyä ja balsamietikkaa.
- Kuori ja paloittele mango. Lisää salaattiin. Leikkaa viikunat pieniksi lohkoiksi ja viimeistele salaatti niillä.
Keväinen parsa-salaatti halloumilla:
Ainekset:
-Vihersalaattisekoitusta +rucolaa
-Apetinan Halloumi viipaleet -juustoa
-Kurkkua
-Viinirypäleitä
-Mansikoita
-Vihreää parsaa
-Oliiviöljyä
-Balsamico-kastiketta
- Taita parsojen puumaiset alaosat pois ja kuori tarvittaessa, leikkaa 3-4cm pätkiksi
- Kuumenna öljyä pannulla ja paista 5-10 minuuttia.
- Paista viipaloidut halloumit pannulla tai grillissä.
- Huuhtele salaatit, mansikat ja viinirypäleet.
- Kokoa salaattiainekset kulhoon ja lisää juustoviipaleet annoksen päälle
- Viimeistele balsamicolla ja lorauksella oliiviöljyä
Tiinan katkarapulisäke ruisnapeille
Ainekset:
-2 ps katkarapuja
-1 prk salaattijuustokuutioita paahdettu chili (Apetina 265g)
-1 prk Smetanaa
-1 prk Kermaviiliä
-1 Ruukku tilliä
-Sitruunan mehua
- Valuta katkaravut. ja sekoita joukkoon smetana, kermaviili ja fetat.
- Leikkaa osa tillistä joukkoon ja anna tekeytyä jääkaapissa n. puoli tuntia.
- Ennen tarjoilua lisää sekaan pari rkl sitruunan mehua, rouhaisu mustapippuria ja leikkaa tilliä koristeeksi päälle.
Huom! Atrian mestari Heidi Eerolan äitienpäivään suunnittelemat lounas- ja päivällisreseptit löydät tästä.
+1 helppo jälkiruokavinkki: Macaron-mansikkapyramidi