Millainen on hyvä aamupala? Entä minkälainen välipala pitää nälkää ja auttaa jaksamaan? Tuorepuuro sopii vastaukseksi molempiin kysymyksiin, sillä siinä yhdistyy sopivassa suhteessa laadukkaat hiilihydraatit, proteiini sekä rasva. Lisäksi tuorepuuro on todellinen arkiaamujen pelastus, koska sen voi tehdä jo illalla valmiiksi odottamaan aamun tohinoita. Plussaa siitä, että makuvariaatiota riittää ja oikeastaan vain mielikuvitus on rajana.
MyBnB Liven Hyvän olon aamupäivissä sekä välipalahetkissä on päästy pitkin kevättä nauttimaan herkullisista tuorepuuroista. Reseptejä näihin ravitseviin sekä maukkaisiin annoksiin on kovasti kyselty, joten nyt olisi aika laittaa parhaat palat jakoon. Nappaa alta suosikkisi ja tee vaikka jo huomisaamuksi!
MUSTIKKAPIIRAKAN MAKUINEN KERROSVÄLIPALA
2 annosta
Chia-vanukas:
-2 rkl chian siemeniä
-1 dl Froosh Mustikka&Vadelma smoothieta
-1 dl Arla Luonto+ mustikkajogurttia
Tuorepuuro:
-2 kpl Fazer Alku Kotipuutarhan annospikapuuropussia
-1 plo Froosh Mustikka& Vadelma smoothieta
-3 dl Arla Luonto+ Sipoolainen rahkajogurttia
-ripaus kardemummaa ja loraus maitoa
Lisäksi: n. 1 dl Fazer Alku Mustikkapiirakkamysliä sekä mustikoita
Sekoita chia-vanukkaan ainekset keskenään ja jätä tekeytymään jääkaappiin. Sekoita tuorepuuron ainekset keskenään ja jätä tekeytymään jääkaappiin. Lisää maitoa sen verran, että puuro ei ole liian tiivistä. Odota 3-4 tuntia tai yön yli. Kokoa annos niin, että pohjalle tulee tuorepuuroa, väliin mustikkapiirakkamysliä ja päällimäiseksi chia-vanukasta. Koristele mustikoilla.
MAIJUN MANGO-APPELSIINI TUOREPUURO
– 1 plo Froosh Mango & Appelsiini -smoothie 250 ml
-250 g maustamatonta luonnonjogurttia tai Arla Got Guts? mangojogurttia
-2 rkl chian siemeniä
-2 dl Fazer Alku Mango & Kookos -puurohiutaleita
-1 rkl sitruunamehua
Sekoita kaikki raaka-aineet keskenään kulhossa ja anna tekeytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia, mielellään yön yli. Nauti esimerkiksi Fazer Alku Sadonkorjuumyslin sekä kookoslastujen kanssa.
3 RAAKA-AINEEN KUNINGATARPUURO
Ainekset:
-3 dl Fazer Alku Sadonkorjuu puurohiutaleita
-1 plo Froosh Mustikka&Vadelma -smoothieta 250 ml
-3 dl Arla Luonto+ tai Arla Got Guts? mustikkajogurttia
Sekoita kaikki ainekset keskenään ja jätä jääkaappiin tekeytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli. Nauti esimerkiksi marjojen ja Fazer Alku Vadelmaisen kaakaogranolan kanssa.
AURINKOINEN PERSIKKA-PASSION TUOREPUURO
2 annosta
-2 dl Fazer Alku Sadonkorjuupuuro -hiutaleita
-2 rkl chian siemeniä
-2 tlk Froosh Persikka&Passion smoothieta à 150 ml
-3 dl Arla Luonto+ Vaniljajogurttia tai Arla Got Guts? maustamatonta jogurttia
-loraus maitoa
Sekoita kaikki aineet huolellisesti ja jätä tekeytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli. Lisää maitoa, jos puuro on liian tiivistä. Nauti marjojen ja hedelmien kanssa.
PS. Tämä puuro hurmasi Pete Parkkosen;)
Mikäli reseptit menevät sinulla testiin, jaa kuva omasta annoksestasi instagramissa ja tägää mukaan @mybnb_suomi , niin pääsemme ihastelemaan kokkailujanne.