Isänpäivä kolkuttelee ovella ja pääsemme juhlistamaan sitä jo viikon päästä sunnuntaina 8.11. Tunnetusti tie isän sydämeen käy vatsan kautta, joten mikäs sen ihanampi tapa muistaa isää kuin kokoontua yhteisen pöydän ääreen nautiskelemaan hyvästä ruoasta ja rakkaiden seurasta. Saimme Atrian mestari Heidi Eerolalta reseptit kahteen herkulliseen kattaukseen. Näillä resepteillä ja vinkeillä voit hemmotella isää ja samalla myös itseäsi. Resepteissä syksyiset kanttarellit sekä sesongissa oleva kaali kruunataan pihvillä tai lämminsavustetulla raakamakkaralla.
Laitahan testiin ja kerro mitä tykkäsit!
Naudan sisäfileepihvit & kanttarellirisotto
- n. 300 g Atria Takuumurea Naturell Naudan sisäfileepihvejä
- öljyä, (voita)
- suolaa
- mustapippuria myllystä
- 20 g voita
- 1,5 dl risottoriisiä
- 2,75 dl lihalientä
- n. 1 dl valkoviiniä
- 1-2 dl paistettuja kanttarelleja
- parmesaaniraastetta
- pieni loraus kermaa
- suolaa
- mustapippuria myllystä
Ota pihvit huoneenlämpöön hyvissä ajoin, noin 1–2 tuntia ennen paistamista.
Muotoile pihvit hellästi käsin. Mausta pihvit pippurilla ja suolalla, oman valintasi mukaan joko ennen tai jälkeen paistamisen.
Kuumenna pannu hyvin kuumaksi. Lisää pannulle öljyä tai sekä öljyä että voita. Älä painele pihvejä, ja käännä ne paistamisen aikana vain kerran. Paista pihvit haluamaasi kypsyyteen saakka pannulla tai siirrä ne pintavärin ottamisen jälkeen 180-asteiseen uuniin. Muista käyttää lämpömittaria, jotta onnistut varmasti!
Anna pihvien vetäytyä vähintään muutama minuutti ennen tarjoilua.
Sulata voi kattilassa. Lisää riisit ja kuullota kunnes riisi on läpinäkyvää. Sekoitele riisejä ja lisää lämmin lihaliemi ja viini erissä riisin joukkoon. Jatka kunnes neste on imeytynyt riiseihin.
Lisää sienet, parmesaaniraaste ja ruokakerma risottoon. Mausta suolalla ja pippurilla makusi mukaan.
Tarjoile välittömästi, risotto ei odota ruokailijaa, vaan ruokailija risottoa.
Atrian artesaani Lämminsavustettu raakamakkara ja mausteinen kaalilisuke
- 1 pkt Atrian artesaani lämminsavustettua raakamakkaraa
- 400 g keräkaalia
- 2 cm inkivääriä kuorittuna ja hienonnettuna
- 1-2 porkkanaa kuorittuna ja suikaloituna
- 2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
- öljyä
- 2-3 rkl soijaa
- 2 rkl seesamkastiketta
- mustapippuria ja suolaa
Hienonna kaali suikaleiksi. Kuumenna öljy kasarissa. Lisää hienonnettu inkivääri ja valkosipuli. Paista hetki.
Lisää joukkoon kaali ja porkkanat. Paista miedolla lämmöllä niin kauan, että kaali pehmenee.
Mausta soijalla ja seesamkastikkeella. Anna maustua hetki ja sekoita kunnolla. Tarkista maku ja lisää halutessasi mustapippuria ja suolaa.
Paista pannulla raakamakkarat n. 10 min.
Nostele kypsät raakamakkarat kaalilisukkeen päälle. Koristele halutessasi paahdetuilla seesaminsiemenillä. Nauti!