Helppoa ja herkullista. Sellaista on hyvä arkiruoka. Kevään aikana olemme päässeet MyBnB Livessä nauttimaan treenien ohessa myös leppoisista lounashetkistä Anna Saivosalmen ja Apetinan kanssa. Yhteisten lounashetkien aikana on juteltu arjen kuulumisista sekä mm. Annan ruokapäiväkirjasta, terveellisemmistä lounasvalinnoista, liikunnasta sekä motivaatiosta.
Nyt on aika laittaa jakoon kolme koko perheelle maistuvaa lounaslivessä nähtyä reseptiä. Nappaahan ohjeet talteen ja rustaile tarvittavat ainekset lapulle seuraavaa kauppareissua varten. Nämä tuovat ihanaa vaihtelua arjen ruokalistaan!
Mikäli kaipaat itsellesi uusia ideoita ja lounasseuraa, niin Lounaslivet löytyvät edelleen tallenteina täältä nettisivuiltamme, FB-ryhmästämme sekä YouTube-kanavaltamme.
Annan kevyt ja maukas linssikeitto:
Neljälle
• 2 1/2 dl punaisia linssejä
• 2 sipulia
• 2 valkosipulinkynttä
• 2 porkkanaa
• 2 rkl öljyä
• 7 dl vettä
• 1 tlk, 400 g tomaattimurskaa
• 1 pieni purkillinen tomaattipyreetä
• 1 kasvisliemikuutio
• 1 laakerinlehti
• 2–3 tl curryjauhetta
• hyppysellinen kanelia
• hyppysellinen kardemummaa
• 1/2 dl sitruunamehua
• 2 tl sokeria
• suolaa
• 1 dl kermaa tai soijakermaa
• Apetina Sundried Tomatoes -juustoa
1. Mittaa siivilään linssit ja huuhdo ne.
2. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuori ja paloittele porkkanat.
3. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää siihen sipulit, valkosipuli, porkkana ja linssit.
4. Kun sipulit ovat pehmenneet, lisää vesi, tomaattimurska, tomaattipyree, kasvisliemikuutio, laakerinlehti, curryjauhe sekä aavistus kardemummaa ja kanelia.
5. Anna keiton kiehua kannen alla hiljalleen 45 minuuttia. Lisää sitruunamehu ja sokeri. Poista keitosta laakerinlehti.
6. Soseuta keitto sauvasekoittajalla tai monitoimikoneessa. Lisää makusi mukaan suolaa sekä halutessasi kermaa.
7. Tarjoile Apetina Sundried Tomatoes -juuston ja hyvän leivän kera.
Annan Pesto- pinaatti-tomaatti-juusto -pastavuoka -”Kasvisruoka, joka maistuu ihanalle ja vie nälän mennessään”
Ainekset:
-300g pennepastaa
-1 prk valmista tomaattipastakastiketta
Juusto-pinaattikastike
– 1/2 dl vettä
– 1pss (150g) pakastepinaattia
– Halutessasi kourallinen tuoretta pinaattia hienonnettuna
– 100g maustamatonta tuorejuustoa
– 1 paketti/200g Apetina Original White Cheese – juustoa (laktoositon)
– 2-3 rkl vihreää pestokastiketta
– ripaus suolaa
– rouhittua mustapippuria
Päälle juustoraastetta
1. Keitä pasta ohjeen mukaan
2. Valmista pastan kiehuessa Juusto-pinaattikastike: Kuumenna vesi kattilassa. Lisää pinaatti (pakaste) sekä hienonnettu tuorepinaatti. Hämmennä, kunnes pinaatti sulaa. Lisää joukkoon tuorejuusto sekä murenna Apetina -juusto mukaan. Lämmitä siten, että juustot sulavat. Mausta pestolla, suolalla ja mustapippurilla.
3. Lado vuokaan kerroksittain Juusto-pinaattikastiketta, pastaa ja tomaattikastiketta. Laita päällimmäiseksi kerrokseksi Juusto-pinaattikastiketta ja ripottele päälle juustoraastetta.
4. Paista uunissa 225 astetta noin 15-20 minuuttia siten, että pinnan juusto sulaa ja saa väriä.
Tarjoa vihreän salaatin ja Apetina Green Olives & Garlic -juuston kanssa.
Kesän kolkutellessa ovella raikkaat, mutta ruokaisat lounassalaatit alkavat houkutella entistä enemmän. Tässä salaatissa maistuu kesä! Suolaisen ja makean herkullinen liitto on klassikko, joka ei petä.
Annan Savulohi-juustosalaattia mansikoilla:
-Salaattia (esim tammenlehti)
-Kurkkua
-Kirsikkatomaatteja
-Retiisejä
-Kevätsipulia
-Mansikoita
-Savulohta
–Apetina Sundried Tomatoes (joista tulee myös salaatille kastike)
Kylkeen pari leipää ja täyttävä, terveellinen, proteiinipitoinen lounas on siinä!
Herkullisia hetkiä juuri sinulle!