Toukokuun toisena sunnuntaina, eli jo ylihuomenna, juhlitaan äitejä! Äitienpäivänä äitiä on ihana hemmotella sänkyyn tuodulla aamiaisella tai pitkällä koko perheen yhteisellä brunssilla. Mutta mitä kivaa sitä tällä kertaa keksisikään pöytään? Jotain helppoa, hyvää ja keväisen raikasta… Nappaahan tästä 3 herkullista reseptiä ja yllätä äiti! Nämä onnistuvat pienemmiltäkin kokeilta:)
Hyvän olon granolakakku
Pohja:
- 4 dl Fazer Alku Mustikkapiirakkamysliä
- 4 rkl kookosöljyä
- 4 rkl juoksevaa hunajaa
Lisäksi:
- 2dl paksua jogurttia, esim. Fazer Yosa Greek Style Maustamaton
- 1 dl Froosh smoothie Ananas, banaani & kookos
- Marjoja ja hedelmiä, kuten banaania, mansikoita ja pensasmustikoita
Tee näin:
Sulata kookosöljy mikrossa tai pienessä kattilassa ja sekoita joukkoon hunaja. Mittaa granola kulhoon ja lisää öljy-hunjaseos joukkoon. Sekoita hyvin.
Vuoraa uunipelti tai paiston kestävä vuoka leivinpaperilla. Painele granolaseos reilun sentin paksuiseksi pyöreäksi levyksi. Paista 15-20 minuuttia uuni 150 astetta, kunnes pohja on saanut kullanhohtoista väriä. Seuraa paistoa ja ole tarkkana ettei pohja kärähdä. Jäähdytä pohja ja nosta se lautaselle tai haluamallesi tarjoiluastialle.
Sekoita keskenään jogurtti ja Froosh. Levitä seos pohjan päälle ja asettele pinnalle pilkottuja marjoja ja hedelmäpaloja.
Vinkki: Viimeistele juhlapöytään syötävillä kukilla!
Kuningatar kerrosherkku
(2 annosta)
- 1/2 dl mustikoita
- 1,5 dl Froosh smoothie Mustikka & Vadelma
- 4 rkl chian siemeniä
- 1 tl hunajaa / vaahterasiirappia
- 1/2 tl kardemummaa
- 1 dl Fazer Alku Mansikkaista kaakaogranolaa
- 4 dl jogurttia tai rahkaa, esim. Fazer Yosa Kauravälipala Vanilja
- Mustikoita / mansikoita/ vadelmia
Tee näin:
Sekoita keskenään mustikat, chian siemenet, Froosh, haluamasi makeutus sekä kardemumma. Voit survoa mustikoita halutessasi haarukalla. Jätä seos turpoamaan suljetuun purkkiin jääkaappiin vähintään 30min ajaksi.
Kokoa näyttävät annokset lasiin niin, että laitat pohjalle chia hilloa, tämän jälkeen kerroksen jogurttia ja päällimmäiseksi granolaa. Viimeistele esimerkiksi mustikoilla, vadelmilla tai mansikoilla.
Itse tehty pähkinägranola ja jogurttiannos
Granola:
- 7 dl Alku Sadonkorjuupuuro hiutaleita
- 1/2 dl siemeniä (esim. auringonkukan, kurpitsan, pellavan)
- n. 4 dl pähkinöitä (esim. manteli, cashew, hasselpähkinä)
- 1 tl kanelia
- 1 tl kardemummaa
- ripaus suolaa
- 3/4 dl vaahterasiirappia
- 1 dl sulaa kookosöljyä
Lisäksi:
- Paksua jogurttia
- Haluamiasi marjoja tai hedelmiä
- Juoksevaa hunajaa
Tee näin:
Rouhi pähkinät karkeiksi ja sekoita isossa kulhossa hiutaleiden, siementen sekä mausteiden kanssa. Lisää joukkoon sulatettu kookosöljy sekä vaahterasiirappi. Levitä tasiaiseksi matoksi pellille. Paahda 170 asteessa n. 20-30 min. Anna jäähtyä pellillä ja murustele vasta sen jälkeen saadaksesi herkullisen rouheita paloja.
Kokoa annokset valmiiksi kulhoihin. Lisää jogurtti, päälle reilusti granolaa, marjoja ja viimeistele valuttamalla päälle hieman hunajaa.
Vinkki: Granola on myös mainio lahja! Laita se lasipurkkiin, koristele lahjanarulla ja helppo ja herkullinen lahja on valmis.