Vaikka kevät vielä antaa odotuttaa itseään, niin pääsiäinen lähestyy. Miten ihanaa! Pääsiäisenä on aikaa nauttia, hidastella ja hemmotella läheisiä hyvän ruoan äärellä ja höllätä hetkeksi arjen tohinoista. Oletko ehtinyt miettiä, mitä tällä kertaa loihtisit juhlapöytään? Nautitteko pääsiäisen perinteisillä ruuilla vai yllättäisitkö sittenkin uusilla mauilla? Moderni vaihtoehto on ottaa osaksi menua tuttujen makujen rinnalle jotain uutta ja yllättävää. Kurkkaa alta reseptit kolmeen helppoon ja maukkaaseen ruokaan, jotka tuovat väriä ja makua pääsiäispöytään. Mikä parasta, näiden kanssa et joudu hikoilemaan keittiössä pitkään, vaan saat keskittyä nauttimaan läheisten seurasta<3
Atria Mestari Heidi Eerolan vinkkinä tärkeintä tulevien juhlapyhien ruokahetkiä mietittäessä on keväisen raikas värimaailma, rauhassa yhdessä ruuasta nauttiminen sekä kauniiseen pöytäkattaukseen panostaminen – leikittele rohkeasti ja muista kukat!
Reseptit ovat Atrian ja löydät ne sekä paljon muita inspiroivia ruokia Atrian nettisaitilta – käy ihmeessä kurkkaamassa!
Pekoniin käärityt parsat
Valmistusaika: 20 min
- 1 pnt parsaa (450 g)
- 1 pkt Atria Pekonia (140 g)
- tilkka öljyä
- ripaus sormisuolaa ja mustapippuria
- Leikkaa parsojen puisevat tyvet pois. Leikkaa pekonit puoliksi ja kieputa pekonisiivut parsojen ympärille.
- Kuumenna tilkka öljyä pannulla ja paista pekoniparsoja keskilämmöllä, kunnes pekoni on kypsää ja kauniin ruskistunutta. Vaihtoehtoisesti voit grillata pekoni-parsat.
- Laita parsat tarjoiluvadille ja ripsauta päälle hieman sormisuolaa ja mustapippuria. Tarjoile heti.
Lehtikaali-savuhärkäsalaatti
Valmistusaika: 20 min
- 100 g lehtikaalia
- 1 salottisipuli
- 1 päärynä
- 1 dl hasselpähkinöitä
- 1 pkt Atria Artesaani Ohuen Ohut Kylmäsavuhärkää (100 g)
Vinegretti:
- 3 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl pähkinäöljyä
- 2 ½ rkl valkoviinietikkaa
- 2 tl dijon-sinappia
- ½ tl suolaa
- Valmista ensin vinegretti. Laita kaikki ainekset kannelliseen purkkiin ja ravista voimakkaasti sekaisin.
- Irrota lehtikaalien kova ruoti ja revi lehdet pieniksi paloiksi kulhoon. Kaada joukkoon pari lusikallista vinegrettiä ja hiero se käsin lehtikaalien joukkoon. Näin lehtikaaleista tulee pehmeitä.
- Kuori salottisipuli ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Halkaise päärynä, poista siemenet ja leikkaa ohuiksi siivuiksi.
- Paahda hasselpähkinät kuivalla pannulla. Rouhi pähkinät ja suikaloi kylmäsavuhärkä.
- Sekoita päärynät, pähkinät ja kylmäsavuhärkäsuikaleet lehtikaalin joukkoon. Tarjoile loppu vinegretti erikseen.
Pääsiäiskana ja mintulla ja valkosipulilla maustetut uunikasvikset
Valmistusaika: 40 min (aktiivinen valmistusaika 20 min)
Uunikasvikset:
- 2-3 porkkanaa
- 1 pss retiisejä (250 g)
- 1 punasipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- ½ ruukkua minttua
- 3 rkl oliiviöljyä
- 1 sitruunan kuori raastettuna
- 1 rkl sitruunan mehua
- ½ tl suolaa
Viimeistelyyn:
- sitruuna lohkottuna
- tuoreita yrttejä
- Ota kana huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen kypsennystä.
- Nosta kana uunivuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa noin 1 h 45 min, kunnes lihan sisälämpötila on paksuimmasta kohdasta 75 astetta. Valmistele kasvikset uunivalmiiksi kanan paistuessa.
- Kuori porkkanat ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi. Leikkaa retiisit puoliksi tai isommat neljään osaan. Kuori punasipuli, halkaise se ja leikkaa lohkoiksi. Levitä kasvikset uunivuokaan.
- Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet, hienonna minttu. Laita ne pieneen kulhoon yhdessä öljyn, sitruunan kuoren ja mehun sekä suolan kanssa, soseuta sauvasekoittimella. Sekoita mausteöljy kasvisten joukkoon.
- Paahda kasviksia 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia.
- Kumoa kasvikset tarjoiluvadille ja nosta pääsiäiskana päälle. Viimeistele vielä sitruunanlohkoilla ja yrteillä.
Mille kuulostaa? Meneekö reseptit (tai joku niistä) testiin teidän pääsiäspöydässä? Kommentoi mitä herkkuja teidän perheen pääsiäspöydästä löytyy tänä vuonna ja olet mukana arvonnassa, jossa palkintona Atrian 50 euron arvoinen lahjakortti.