Pääsiäinen on meille monelle kevään juhlista ihanin. Pääsiäisen pitkä viikonloppu tarjoaa mainion mahdollisuuden ulkoiluun, yhdessä oloon ja tottakai keväiseen herkutteluun. Kyseessä onkin oikea herkkujen sesonki! Helpot jälkkärit tai pääsiäisen makupalat valmistuvat helposti suklaamunista ja pääsiäiskarkeista, mutta ruokapöytään on ihana vähän satsata, kun kerrankin on vähän enemmän aikaa.
Poimi alta Atria mestari Heidi Eerolan maistuva vinkki pääsiäispöytääsi.
Alkupalaksi tarjotaan herkullista pekoniin käärittyä parsaa – nam mikä mainio kevätherkku! Pääruoaksi juhlapöytään reseptin mukaisesti valmistuu mehevä pääsiäiskana, joka tarjoillaan sesonkiin sopivasti mintulla ja valkosipulilla maustetuilla uunikasviksilla. Tämä herkullinen kokonaisuus maistuu koko perheelle.
Atrian nettisivuilta osoitteesta: Pääsiäinen 2024 – Reseptit & Vinkit | Atria löydät reseptit sekä näihin pääsiäisherkkuihin että paljon muita maukkaita reseptejä.
PEKONIIN KÄÄRITYT PARSAT
Kokonaisaika 20 min
2 annosta
RAAKA-AINEET
1 puntti parsaa (450 g)
1 pkt Atria Suomalainen Pekoni 200 g
tilkka öljyä
ripaus sormisuolaa ja mustapippuria
VALMISTUSOHJE
- Leikkaa parsojen puisevat tyvet pois.
- Leikkaa pekonit puoliksi ja kieputa pekonisiivut parsojen ympärille.
- Kuumenna tilkka öljyä pannulla ja paista pekoniparsoja keskilämmöllä, kunnes pekoni on kypsää ja kauniin ruskistunutta.
- Vaihtoehtoisesti voit grillata pekoniparsat.
- Laita parsat tarjoiluvadille ja ripsauta päälle hieman sormisuolaa ja mustapippuria. Tarjoile heti.
PÄÄSIÄISKANA JA MINTULLA JA VALKOSIPULILLA MAUSTETUT UUNIKASVIKSET
Työaika 20 min
Kokonaisaika 2h 5min
4 annosta
RAAKA-AINEET
1 Atria Pääsiäiskana Provençal n. 1,7 kg
Uunikasvikset:
2–3 kpl porkkanaa
1 pss retiisejä (250 g)
1 kpl punasipuli
3 kpl valkosipulinkynttä
1/2 ruukku minttua
3 rkl oliiviöljyä
1 sitruunan kuori raastettuna
1 rkl sitruunan mehua
1/2 tl suolaa
Viimeistelyyn:
sitruunalohkoja
tuoreita yrttejä
VALMISTUSOHJE
- Ota kana huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen kypsennystä.
- Nosta kana uunivuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa noin 1 h 45 min, kunnes lihan sisälämpötila on paksuimmasta kohdasta 75 astetta.
- Valmistele kasvikset uuni valmiiksi kanan paistuessa.
- Kuori porkkanat ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi.
- Leikkaa retiisit puoliksi tai isommat neljään osaan.
- Kuori punasipuli, halkaise se ja leikkaa lohkoiksi. Levitä kasvikset uunivuokaan.
- Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet, hienonna minttu.
- Laita ne pieneen kulhoon yhdessä öljyn, sitruunan kuoren ja mehun sekä suolan kanssa, soseuta sauvasekoittimella.
- Sekoita mausteöljy kasvisten joukkoon.
- Paahda kasviksia 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia.
- Kumoa kasvikset tarjoiluvadille ja nosta pääsiäiskana päälle.
- Viimeistele vielä sitruunan lohkoilla ja yrteillä.
Tuleeko nämä maukkaat ja näyttävät ruoat teidän perheenne pääsiäispöytään? Atrian nettisivuilta löydät myös vinkkejä teemaan sopivaan kattaukseen ja koristeluun.
Jälkkäriksi sylintäydeltä omia lempparisuklaamunia, jätskiä ja karkkia.
Huom! Kurkkaa myös artikkeli Atrian ja MyBnB Liven:n yhteistyöstä. Löydät artikkeliin tästä: MyBnB Live x Atria yhteistyö. Lisäksi löydät sosiaalisessa mediassa jakamamme arkiruokavinkit yhteenkoottuna suoraan tästä: Atrian arkiruokavinkit.
Ihanaa pääsiäistä!