Marraskuun toisena sunnuntaina, eli tulevana viikonloppuna, on kaikkien isien oma juhlapäivä! Tärkeintä päivässä on leppoisa ja kiireetön yhdessäolo ilman turhia suorituspaineita siitä, että nyt täytyisi tehdä jotain erikoista. Myöhäinen aamiainen saman pöydän ääressä, ulkoilu, pelailu, kiireettömät keskustelut, läsnäolo, kakkukahvit – jo näin yksinkertaisista aineksista syntyy ilontäyteinen isänpäivä!
Yksi ihanimpia tapoja hemmotella isää on itse rakkaudella tehty ruoka ja ja sen nautiskelu yhdessä. Arki kun tuppaa meillä olemaan monesti niin vauhdikasta, että yhteiset illallishetket jäävät viikolla vähemmälle. Isänpäivän kunniaksi on mukava keksiä jotain hieman juhlavampaa ilman, että keittiön puolella joutuu viettämään koko päivää. Päätimme kysyä asiantuntijalta vinkkiä ja saimme Atria Mestari Heidi Eerolalta salamana vastauksen, että tämä pihviannos on täydellinen isänpäivään.
Kurkkaa alta resepti ja laita kokaten tulevana sunnuntaina!
Timjamivoilla valellut naudan fileepihvit ja paahdetut balsamicokasvikset
Valmistusaika 1h, ainekset 2 henkilölle
Ainekset:
Pihvit:
- 1 pkt Atria Takuumurea Naudan Ulkofileepihvi 300g
- oliiviöljyä
- 4 kpl timjamin oksaa
- 3 kpl valkosipulinkynttä
- 2 rkl voita
Balsamicokasvikset:
- 1/2 palsternakka
- 1 punasipuli
- 1 porkkana
- 2 yksi kyntistä valkosipulia
- 5 kpl ruusukaalia
- 2 rkl balsamiviinietikkaa
- 1 rkl hunajaa
- 4 timjamin oksaa
- oliiviöljyä
- suolaa
- mustapippuria myllystä
Valmistus:
- Nosta pihvit vähintään tuntia ennen paistamista pois jääkaapista. Valmista niiden temperoituessa balsamicokasvikset.
- Kuori palsternakka, punasipuli, porkkana ja valkosipulit ja pese ruusukaalit. Leikkaa isommat kasvikset lohkoiksi ja puolita valkosipulit ja isommat ruusukaalit. Nosta kasvikset kulhoon ja sekoita joukkoon balsamiviinietikka, hunaja, timjaminlehdet ja oliiviöljy. Nosta pellille, mausta suolalla sekä pippurilla ja paista 200-asteisessa uunissa 45 minuuttia.
- Mausta pihvit suolalla ja pippurilla. Aloita paistamaan öljytyssä kuumassa pannussa (mielellään valurauta) niin, että saat pihveihin kunnolla ruskistuneet pinnat. Laske pannun lämpötilaa keskilämmölle ja lisää timjaminoksat, veitsen lappeella rikki painetut valkosipulinkynnet kuorineen sekä voi. Valele pihvejä maustevoilla kunnes ne ovat haluamassasi kypsyydessä. Oikea kypsyys kannattaa varmistaa käyttämällä mittaria. Laita pihvit voineen ja mausteineen löysään foliokääreeseen ja anna niiden levätä vähintään 5 minuuttia ennen tarjoilua. Tarjoile pihvit balsamicokasvisten kera.
Tämän pihviannoksen reseptin sekä valtavan valikoiman muita herkullisia reseptejä löydät suoraan Atrian nettisaitilta. Käy tutustumassa!
ARVONTA
Isänpäivän kunniaksi laitetaan käyntiin myös arvonta, jossa palkintona 50 euron arvoinen Atrian lahjakortti omaan lähikauppaasi. Jätä kommentteihin emoji, joka kuvaa sun isän lemppariruokaa ja olet mukana arvonnassa. Aikaa osallistua ma 14.11. asti.