Onko teilläkin aina pohdinnassa ”mitä tänään syötäisiin”? Kaipaatko nopeita, helppoja ja ravintorikkaita reseptejä piristämään viikon ruokalistaa? Kokoamme tähän artikkeliin Atria Mestari Heidi Eerolan syksyn mittaan meille jakamat ruokavinkit, jotta voit palata reseptien pariin helposti aina uudestaan ja uudestaan. Uusi resepti julkaistaan aina joka toinen maanantai.
Kana-kaaliwokki (4:lle)
Raaka-aineet:
- 1rs Atrian Murea ja Nopea Kana Kebab 250g
- 400g kaalia
- 2 porkkanaa
- 2 murskattua valkosipulin kynttä
- 1 sipuli
- 1 punainen mieto chili
- Pikkurillinpään kokoinen pala inkivääriä
- 40g cashew pähkinöitä tai mantelia
- Mausteet:
- Voita tai öljyä
- 1tl suolaa
- ripaus mustapippuria
- 1tl curryä
- 2tl juustokuminaa
- tuoretta korianteria
Valmistus:
- Leikkaa tai raasta kaali ja porkkana suikaleiksi. Kuori ja hienonna inkivääripala. Hienonna myös valkosipuli, sipuli ja chili.
- Paahda kuivalla pannulla nopeasti pähkinät/ mantelit.
- Kuumenna öljy pannussa. Lisää mausteet ja chili, inkivääri ja sipuli.
- Pyöräytä ne kuumassa öljyssä, lisää kaali ja kasvikset sekä Atrian Murea ja Nopea Kana Kebab -palat.
- Paista sekoitellen, kunnes kaali pehmenee. Lisää tarvittaessa tilkka vettä pannulle.
- Viimeistele wokki ripottelemalla päälle paahdetut pähkinät/ mantelit ja tuoretta korianteria.
Ravintosisältö
Energiaa 1132kJ (270kcal) / annos
Proteiinia 20,8g, rasvaa 15,9g, josta tyydyttyneitä rasvahappoja 2,8g, hiilihydraatteja 8,5g, Sakkaroosia 1,9g, kuituja 5,0g, D-vitamiinia 0,6µg, C-vitamiinia 27mg, tiamiinia 0,18mg, suolaa 0,9g, kalsiumia 89,3mg, rautaa 1,3 mg, magnesiumia 64,3mg, seleeniä 29,6µg, sinkkiä 1,2mg, B6 0,58mg, A-vitamiinia 319,2mg, B12 0,6µg ja E-vitamiinia 5,0mg
Jauheliha-avokado patongit (4:lle)
Raaka-aineet:
- 1pkt Atrian Parempi Nauta Jauheliha 10% 400g
- 2rkl öljyä
- 2 murskattua valkosipulinkynttä
- 2 kypsää avokadoa kuutioituna
- 1 kevätsipuli hienoksi pilkottuna (pieni pala purjoa)
- 1 täysjyväpatonki
- tuoretta basilikaa
- mustapippuria ja suolaa
Valmistus:
- Ota jauheliha huoneenlämpöön.
- Sekoita pieneen lasiin murskatut valkosipulinkynnet ja 1 rkl öljyä.
- Leikkaa patongista neljä reilua palaa, sivele pintaan valkosipuliöljyä ja paahda nopeasti pannulla tai uunissa.
- Kuori ja kuutioi avokadot ja pilko kevätsipuli (/purjo). Sekoita joukkoon 1rkl öljyä ja siivutetut basilikan lehdet.
- Kuumenna paistinpannu ja laita siihen tilkka öljyä tai voita. Litistä jauheliha pannuun ohueksi levyksi ja tee siitä lastalla neljä pihviä. Mausta pippurilla ja suolalla.
- Kasaa leivät: lisää paahdettujen patonkiviipaleiden päälle ensin jauhelihapihvi ja sitten maustunut avokadoseos. Halutessasi voit valuttaa lopun öljyn voit leipien päälle.
- Tarjoile raikkaan salaatin kanssa.
Ravintosisältö
Energiaa 1657KJ (395kcal)
Proteiinia 27,7g, Rasvaa 22,9g, josta tyydyttyneitä rasvahappoja 5,3g, hiilihydraatteja 16,9g, sakkaroosia 0,7g, kuituja 7,2g, D-vitamiinia 0,2µg, C-vitamiinia 14,6mg, tiamiinia(B1)0,31mg, suola 0,6g, kalsiumia 45,5mg, rautaa 4,9mg, fosforia 351,6mg, sinkki 4,9mg, B6-vitamiinia 0,76mg, B12-vitamiini 1,4µg, E-vitamiini 2,1mg.
Kalkkunan fileeleike ja maustettu munakoiso 4:lle
Raaka-aineet:
- 1 rs Atria Kalkkunan Fileeleike Naturel 480g
- 2 kpl munakoisoa
- tilkka öljyä paistamiseen
Kalkkunan marinadi:
- 1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
- ½ dl öljyä
- 2 rkl valitsemiasi tuoreita yrttejä esim. timjamia, rosmariinia
Mausteöljy munakoisolle:
- 2 murskattua valkosipulinkynttä
- ½ sitruunan mehu
- 2rkl oliiviöljyä
- suolaa ja mustapippuria
Lisukkeeksi:
- kirsikkatomaatteja ja salaattijuustokuutioita
Valmistus:
- Ota kalkkuna fileeleikkeet huoneenlämpöön ja valmista marinadi.
- Sekoita fileeleikkeet marinadiin ja anna maustua jääkaapissa noin 2 tuntia.
- Viipaloi munakoiso 1/2cm viipaleiksi.
- Sivele viipaleiden pintaan öljyä ja paista kypsiksi.
- Valmista tässä välissä munakoisoille mausteöljy.
- Paista marinoidut kalkkunafileeleikkeet pakkauksen ohjeen mukaisesti muutama minuutti puolellaan öljyssä.
- Laita pannulle myös tomaatit hieman lämpenemään, paista kevyesti.
- Kaada mausteöljy munakoisoviipaleiden päälle ja anna vetäytyä hetki.
- Ripottele lopuksi salaattijuustokuutiot annoksen päälle kirsikkatomaattien viereen.
- Kokoa annos ja herkuttele.
Ravintosisältö
Energiaa 1239KJ (296kcal)
Proteiinia 37,0g, rasvaa 12,2g, josta tyydyttyneitä rasvahappoja 2,1g, hiilihydraatteja 6,3g, sakkaroosia 0,6g, kuitua 4,9g, suolaa 0,4g, kalsiumia 28,7mg, rautaa 1,6mg, seleeniä 33,6µg, sinkkiä 3,7mg, B6-vitamiinia 0,93mg, B12-vitamiinia 0,9µg, C-vitamiinia 12,1mg, E-vitamiinia 2,3mg
Pannukakku sienistä ja Murean Savuisesta Kanafileestä 4:lle
RAAKA-AINEET:
- 1 pkt Atrian Murean Savuista Kanafileetä 150g
- 140g esivalmistettuja sieniä (kanttarelleja, suppilovahveroita tai mustatorvisieniä)
- 1 silputtu sipuli
- 2 rkl öljyä paistamiseen
- 4 kananmunaa
- 4 dl maitoa
- 2 dl vehnäjauhoja
- 400g rasvatonta raejuustoa
- ripaus suolaa
VALMISTUS:
- Valmista ensin pannukakkutaikina. Vatkaa munien rakenne rikki, lisää maito ja vatkaa joukkoon rauhallisesti jauhot. Lisää viimeiseksi raejuusto ja ripaus suolaa.
- Suikaloi paketillinen Atrian Murean Savuista Kanafileeleikkelettä.
- Kuullota sienet ja silputtu sipuli pannulla tilkassa öljyä.
- Lisää lopuksi kanasuikaleet joukkoon.
- Kaada täyte uunivuokaan tai halutessasi jätä se uunin kestävään paistinpannuun, jos tilavuus riittää (n. 30cm halkaisija).
- Kaada täytteiden päälle pannukakkutaikina.
- Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 25-30 minuuttia.
Ravintosisältö
Energiaa 1725 KJ (412 kcal)
Proteiinia 49,0g, rasvaa 20,1g josta tyydyttyneitä rasvahappoja 5,6g, hiilihydraatteja 8,5g, sakkaroosia 0,4g, kuitua 0,9g, D-vitamiinia 5,9µg, C-vitamiinia 2,8mg, tiamiini (B1) 0,20mg, suolaa 0,9g, kalsiumia 346,1mg, rautaa 3,4mg, folaattia 77,0µg, B6-vitamiinia 0,69mg, B12-vitamiinia 2,9µg, A-vitamiinia 182,5µg
Nyhtökana-bataattipelti 4:lle
RAAKA-AINEET:
- 1 Atrian Nyhtökana Karamelli n. 800g
- 2 pienehköä bataattia
- 1 rkl öljyä
- ½ tl mustapippuria
- 1/2 tl suolaa
- 380g mustapapuja
- 1 punasipuli silputtuna
- 1 punainen paprika
- 1 avokado
- ½ dl viipaloituja vihreitä jalapenoja
- 1 dl juustoraastetta
VALMISTUS:
- Ota nyhtökana huoneenlämpöön ja valmista pakkauksen ohjeen mukaisesti. (aikaa menee n. 1h 30min)
- Kun nyhtökana on valmis, ota varovasti pussista. Anna jäähtyä hieman, kerää neste pussista talteen. Revi kana kahta haarukkaa apuna käyttäen tai käsin.
- Tarvitset nyhtökanaa n. 500g ja lopun voit hyödyntää myöhemmin esim. lämpimissä leivissä tai tortilloissa.
- Pese bataatit ja viipaloi kuorineen leivinpaperin päälle.
- Voitele viipaleet öljyllä ja kypsennä uunissa 220 asteessa n. 15 min.
- Sekoita valutetut ja huuhdellut mustapavut revityn nyhtökanan joukkoon. Kuori avokado, poista kivi ja kuutioi hedelmäliha.
- Levitä nyhtökanaseos bataattiviipaleiden päälle, lisää sitten paprikakuutiot, jalapenokiekot avokadot ja punasipulit. Viimeistele juustoraasteella.
- Paista vielä 220 asteisessa uunissa n. 10 min.
- Nauti!
Ravintosisältö per annos:
3282KJ (784 kcal)
Proteiinia 66,7g, rasvaa 33,1g, josta tyydyttyneitä 8,6g, hiilihydraatteja 48,2g, sakkaroosia 3,0g, kuitua 14,1g, D-vitamiinia 1,7µg, C-vitamiinia 40,7mg, tiamiinia 0,7mg, suolaa 0,6g, kalsiumia 303,8mg, rautaa 9,1mg, kaliumia 1849,8mg, magnesiumia 174,5mg, seleeniä 36,0µg, sinkkiä 5,3mg.
Omenainen possupata 4-6:lle
Raaka-aineet:
- 2 rs Atrian Possun Patalihaa 350g tai vastaava määrä porsaan ulkofilettä paloina
- 3 omenaa lohkottuina
- 1 pieni fenkoli suikaloituna
- pieni pala purjoa suikaleina
- 2 porkkanaa pilkottuna
- 1 sipuli pilkottuna
- ½ rkl raastettua tuoretta inkivääriä
- 2 dl omena tuoremehua
- 2 tl omenaviinietikkaa
- 2 dl kasvislientä
- öljyä paistamiseen
- 1 rkl kokojyväsinappia
- mustapippuria ja suolaa
Valmistus:
- Ota porsaanliha n. tuntia aiemmin huoneenlämpöön.
- Käsittele kasvikset ja juurekset, eli huuhtele, pilko ja suikaloi.
- Paista lihoihin kaunis väri pienissä erissä padassa tai paistinpannulla.
- Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen.
- Lisää pataan paistetut lihat sekä pilkotut kasvikset ja juurekset luukuun ottamatta omenoita.
- Mausta sinapilla sekä pippurilla ja lisää kasvisliemi sekä omenamehu. Tarvittaessa lisää nesteeksi vettä.
- Anna padan muhia hiljakseen uunissa noin tunti, minkä jälkeen lisää omenat ja omenaviinietikka.
- Jatka kypsennystä vielä vähintään puoli tuntia, jotta lihapalat ovat kypsiä ja meheviä.
- Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
- Tarjoile perunoiden, ruokakauran tai -ohran kaverina.
RAVINTOSISÄLTÖ per annos:
685kcal
Proteiinia 38,0g, Rasvaa 27,7g josta moni tyydyttyneitä rasvahappoja 10,7g, Hiilihydraatteja 66,1g, sakkaroosia 4,2g, kuituja 9,0g, D- vitamiinia 0,8µg, C-vitamiinia 19,1 mg, tiamiinia B1 1,25 mg, suolaa 0,8g, kalsiumia 48,9g, rautaa 4,9g, B12-vitamiinia 0,9mg