Alkukevään olemme saaneet nauttia Sarin ja Annan ihanista livejumpista sekä herkullisista kasvisreseptivinkeistä. Olemme koonneet kaikki maistuvat reseptit tähän artikkeliin arkiruokailu helpottamaan.
Sarin värikäs pastasalaatti
- 300g täysjyväpastaa
- 1 parsakaali
- 1 punasipuli
- 2 isoa tomaattia tai rasia kirsikkatomaatteja
- 0,5 dl aurinkokuivattuja tomaatteja pilkottuna
- 0,5 dl oliiveja
- 1/2 prk (130g) Apetina -salaattijuustokuutioita öljyssä, esim. paahdettu chili
- tuoretta basilikaa, oreganoa, timjamia
- pähkinöitä tai siemeniä 0,5-1 dl öljyä (vaikka sieltä Apetina-purkista)
- srirachaa tai chilihiutaleita oman maun mukaan
- suolaa ja pippuria oman maun mukaan
Keitä pasta, loppuvaiheessa lisää pariksi minuutiksi mukaan pilkottu parsakaali. Kaada keitinvesi pois, sekoita pastan ja parsakaalin joukkoon kaikki muut ainekset. Tarjoile pastasalaatti joko lämpimänä tai kylmänä.
Sarin kukkakaalipizza
Pohja
- 400g kukkakaalia
- 2 kananmunaa
- 1dl raastettua parmesania
Täytteet
- tomaattikastiketta tai -puréta
- juustoraastetta
- pizzamaustetta
- paprikaa
- tomaattia
- punasipulia
- herkkusieniä
- oliiveja
- Apetina-pala välimerellistä juustoa
Pilko kukkakaali ja aja vielä sauvasekoittimella ”riisimäiseksi” (älä soseuta).Sekoita mukaan kananmunat ja juustoraaste.Muotoile massa kahdeksi pyöreäksi pizzapohjaksi. Paista pohjia kiertoilmauunissa (180 astetta) 20-25min, kunnes pohjat kuivuvat ja saavat hiukan väriä.Lisää täytteet ja paista (225 astetta) vielä n. 10 min.
Annan Fattoush-salaatti
- 2 pita-leipää
- 500 g kirsikkatomaatteja
- 1 kurkku
- 1 nippu retiisejä
- 2 kevätsipulia
- 1 ruukku vahvaa minttua
- 1 ruukku lehtipersiljaa
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 rkl sitruunan mehua
- 2 rkl punaviinietikkaa
- 0,5 dl oliiviöljyä
- 1 dl paksua jogurttia
- 2 rkl sumakkia
- 2pkt Apetina Snack Herbs&Spices -juustoa
- 1,5 dl Granaattiomenan siemeniä
Paahda pita-leivät uunissa tai leivänpaahtimessa rapeaksi. Jäähdytä ja leikkaa kolmioiksi. Puolita kirsikkatomaatit ja leikkaa retiisit ohuiksi siivuiksi. Puolita kurkku, poista lusikalla keskiosasta siemenet ja leikkaa viipaleiksi. Hienonna kevätsipulit sekä yrtit ja lisää pilkottujen vihannesten kanssa isoon kulhoon.
Lisää kasvisten sekaan jogurtti sekä sekoita oliiviöljy, sitruunamehu, punaviinietikka ja hienonnettu valkosipulinkynsi. Sekoita salaatin joukkoon. Lisää joukkoon myös salaattijuusto ja pitaleivät. Ripottele päälle sumakkia sekä granaattiomenan siemeniä ja nauti! Vinkki! Tarjoile esim. Falafelien kanssa.
Annan uuniperunat kahdella täytteellä
Täyte 1
- 2 dl kreikkalaista jogurttia
- 1/3 kurkkua
- 1 prk Apetina kuutiot suolaliemessä Original
- Oliiveja
- 2 tl hunajaa
- 1 tl sitruunamehua
- Tuoretta basilikaa
- Mustapippuria
- Ripaus suolaa
- Valkosipulia oman maun mukaan
Leikkaa kurkku ja oliivi kulhoon ja silppua tuore basilika mukaan, Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään, Lisää Apetina juustokuutioita oman maun mukaan joko kokonaisina tai murskaa pienemmiksi, Maista ja lisää mausteita tai hunajaa tarvittaessa
Täyte 2
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 1/2 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
- 1 pieni punasipuli
- 1 prk Apetina kuutiot suolaliemessä Basil & Oregano
- Tuoretta basilikaa
- Mustapippuria
- Ripaus suolaa
- Ripaus sokeria
Silppua aurinkokuivatut tomaatit, sipuli ja basilika kulhoon. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään. Lisää Apetina juustokuutioita oman maun mukaan joko kokonaisina tai murskaa pienemmiksi. Maista ja lisää mausteita tarvittaessa.