Olemme viime viikkoina saaneet nautiskella yhteisössämme herkullisista arkiruokaresepteistä mainioiden kokkien ja ruokavaikuttajien opastamana. Iso kiitos vielä kaikille kolmelle kutsuun vastanneelle kokille. Vapun, Tommin ja Alexin maistuvilla resepteillä ja vinkeillä pärjäämme pitkälle kevääseen. Reseptit ovat saaneet sen verran kiitosta ja kommentteja että päätimme kerätä tähän artikkeliin vielä 5 suosituinta maistuvinta arkireseptiä sekä yhden suklaisen jälkkärin herkkuhetkiin. Klikkaamalla reseptin nimeä pääset suoraan katsomaan videon, jossa näät miten kokkimme valmistaa ruuan.
Ota reseptit talteen, yllätä perheesi ja ilahduta itseäsi silloin, kun kaipaat pientä twistiä ja myös väriä omaan keittiöösi.
Tommin jauhelihakeitto aasialaisella twistillä
- 400 g Atria Naudan jauheliha 15 %
- 8 dl kookosmaitoa
- 1 l vettä
- 1 sipuli
- 2 valkosipulin kynttä
- 2 porkkanaa
- 4 perunaa
- 1 pieni purjosipuli
- 2 limelehteä
- 2 tähtianista
- 1,5 rkl kalakastiketta
- 1 pkt broccolinia
- Järvikylän tuoretta korianteria
- Inkivääriä
- 2 rkl ponzukastiketta
- 1 punainen chili
- Ruokaöljyä
Ruskista jauheliha kuumassa öljyssä padassa tai kattilassa. Lisää paloitellut kasvikset broccolinia lukuunottamatta ja ruskista vielä hetki. Lisää vesi, tähtianis ja limelehdet ja hauduta noin 15–20 min kunnes juurekset ovat kypsiä. Lisää kookosmaito, kalakastike, inkivääri ja paloiteltu broccolini ja keitä vielä 5 min. Mausta Ponzulla ja hienonnetulla korianterilla. Tarjoile tuoreen ruis- tai kauraleivän kanssa.
Alexin Street Food Pizza Bianca
Ohje 2: lle, valmistusaika alle: 30 min
2 kpl Fazer Street Food Wrap
100 g Arla Lempi Fraîche -kermaa
200 g Atria Vuolu Kanafilee mustapippuri
1 pieni punasipuli
2 rkl kapriksia
100 g Arla Verraton Cheddar-Mozzarella raaste
Koristeluun:
Oliiviöljy
Tuoretta Järvikylän villirucolaa
Laita uunipelti uuniin ja kuumenna uuni 250°c asteeseen. Kuori punasipuli ja leikkaa se ohuiksi siivuiksi.
Ota Street food wrapit (2 kpl) pussista pois ja levitä niille tasaisesti ranskankermaa. Lisää punasipulisiivut sekä kanafilee -siivut ranskankerman päälle. Ripottele pinnalle kapriksia sekä juustoraastetta ja nosta täytetyt pizzat kuumalle uunipellille.
Paista 5–10 min ajan, kunnes juusto on sulanut kauniisti ja pizzat näyttävät hyviltä. Viimeistele valmiit annokset villirucolalla sekä oliiviöljyllä.
Vinkki:
Voit valmistaa tästä reseptistä myös Quesadillat.
Leikkaa täytetty Wrap puoliksi ja käännä täytetyt puolet vastakkain. Paina tiiviisti yhteen ja paista pannulla kullan ruskeaksi n. 2-3 minuuttia per puoli.
Tommin vihreääkin vihreämpi yrttikeitto
- 1 sipuli paloiteltuna
- 2 rkl rypsiöljyä
- 3 valkosipulin kynttä paloiteltuna
- 1 vihreä paprika paloiteltuna
- 7 dl vettä
- 2 l tuoreita Järvikylän yrttejä (mustakaali/lehtikaali, minttu, korianteri rakuuna, basilika)
- 3 avocadoa
- 1 prk Apetina basilika & oregano salaattijuustoa ( 1 pkt Atria Vuolu kanafilee mustapippuri )
- 0,5 dl oliiviöljyä
- 1 sitruuna
- Suolaa
- Valkopippuria
Paahda paprika kattilassa öljyn kanssa, lisää sipulit ja kuullota hetki. Lisää vesi ja hauduta kunnes paprika ja sipulit ovat kypsiä. Lisää yksi avocado ja aja sileäksi blenderissä yrttien kanssa (erissä). Ole varovainen kuuman keiton blendaamisessa! Tsekkaa Tommin turvallisuusohje videolta.
Mausta keitto suolalla, pippurilla ja sitruunan mehulla. Tarjoile keitto joko kylmänä tai kuumana kuutioidun avocadon, Apetina salaattijuuston, tuoreiden yrttien ja oliiviöljyn kanssa. Lihansyöjille: Ripottele päälle vielä Atrian Vuolu kanafileetä. Tarjoile tuoreen leivän kanssa.
Kukkakaalicurry ja ruokaohraa
4 annosta, valmistusaika 30min
- 1 punasipuli
- 800 g kukkakaalia
- 1 tlk kikherneitä
- 1 rkl öljyä
- 1 prk Arla Lempi Tikka Masala -kerma
- 2 dl vettä
- ½ tl suolaa
- ½ tl pippuria
- 70 g pinaattia
- Kourallinen cashew pähkinöitä
Lisäksi:
Fazer Alku Ruokaohraa
Järvikylän tuoretta korianteria
Aloita laittamalla ruokaohra keittymään paketin ohjeen mukaan. Valmistele sen jälkeen curry käsittelemällä ensiksi kukkakaali. Huuhtele kukkakaali, erottele nuput reiluiksi paloiksi ja paloittele kanta.
Leikkaa punasipuli siivuiksi. Ruskista kukkakaalit ja sipulisiivut kevyesti öljyssä. Lisää Lempi Tikka Masala -kerma, vesi sekä valutetut kikherneet. Mausta suolalla ja pippurilla.
Jätä kukkakaalicurry hautumaan muutamaksi minuutiksi, kunnes kukkakaalit ovat napakan pehmeitä. Sekoita huuhdotut pinaatit curryyn juuri ennen tarjoilua.
Murenna annoksen päälle muutama cashewpähkinä.
Valuta kypsä ruokaohra, mausta korianterilla ja tarjoile curryn kanssa.
Vapun sienillä ja juustolla täytetty munakasrulla
Pohja:
- 4 kananmunaa
- 4 dl maitoa
- 2–3 hyppysellistä suolaa
- 1 dl graham-, hiivaleipä-, tai vehnäjauhoja
- pieni loraus öljyä
Täyte:
- 1 rasia herkkusieniä
- 1 punasipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 ps Järvikylän Pak Choi
- 1/2 – 1 pkt Apetina Original pala
- ripaus suolaa
- mustapippuria
- ripaus kuivattua chiliä
- ½ sitruunan mehu
- loraus oliiviöljyä
- 1 pss Arla Mainio Mozzarellaraaste
- Järvikylän basilika
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Sekoita pohjan aineet keskenään. Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Laita pohja uuniin ja paista sitä noin 15minuuttia.
Tee sillä välin täyte. Silppua sipulit pieneksi ja pilko sienet. Freesaa sipuleita hetki tilkassa öljyä, lisää sienet. Paista niin, että nesteet poistuvat ja saavat vähän väriä. Lisää Pak Choi ja jatka paistamista. Lisää sitruunanmehu ja mausteet.
Kumoa pohja leivinpaperille, voit toki myös rullata rullan kumoamatta, mutta rullasta tulee kauniimpi, kun sen täyttää niin, että paistopinta jää päällimmäiseksi. Levitä sienitäyte munakaslevylle, kuten tekisit kääretorttua, eli jätä noin ¼ osa levyn yläosasta täyttämättä. Murustele salaattijuustokuutiot vielä sienitäytteen päälle ja kääri levy rullalle. Ripottele päälle juustoraaste.
Nosta vielä uuniin noin 5–10 minuutiksi, niin että myös sisus lämpiää ja maut tasaantuvat. Koristele tuoreella basilikalla. Voit tehdä rulla valmiiksi hyvissä ajoin ja tarjoilla sen joko kylmänä tai lämpimänä.
Alexin Korvapuusti- suklaakakku
Pohja:
- 0,6 dl kylmäpuristettua kookosöljyä
- 3 dl Fazer Alku korvapuusti -granolaa
- 0,5 dl juoksevaa hunajaa
- ripaus suolaa
Murskaa granola hienoksi jauheeksi tehosekoittimen tai sauvasekoittimen avulla.
Sulata kookosöljy juoksevaksi ja sekoita granolajauheen sekä hunajan kanssa keskenään taikinaksi. Mausta ripauksella suolaa.
Vuoraa pitkänmallinen kakkuvuoka (tilavuus 1,5 l) tuorekelmulla, painele seos vuoan pohjalle tiiviisti ja nosta jääkaappiin hyytymään hetkeksi.
Suklaakuorrutus:
- 50 g Arla voita
- 1 dl Arla Lempi kuohukermaa
- 200 g tummasuklaata
Kuumenna voi sekä kerma kattilassa kiehumispisteeseen ja sekoita tasaiseksi.
Nosta kattila pois liedeltä, lisää paloiteltu suklaa joukkoon ja sekoita sileäksi. Voit tarvittaessa lämmittää seosta miedolla lämmöllä, jos suklaa ei sula sileäksi kattilassa. ÄLÄ KEITÄ / POLTA POHJAAN!
Kaada notkea, lämmin suklaaseos jäähtyneet kakkupohjan päälle, peitä kakku kelmulla ja nosta jääkaappiin hyytymään seuraavaan päivään.
Leikkaa kakusta haluamasi kokoisia sekä muotoisia paloja ja koristele haluamallasi tavalla.